Usmerjeni mikrofon

Če bi me danes vprašali kateri mikrofon kupiti za snemanje kakovostnega zvoka v različnih situacijah, bi vam priporočal Synco Mic D2.

Preden sem ga sam nabavil sem nanj naletel na kanalu YouTuberja, ki ga spremljam. (Jasno, tudi jaz se konstantno učim in spremljam nove izdelke na trgu.) Glede na to, da investicija 250€ spet ni tako majhna sem se dobro pozanimal preden sem ga nabavil. Lahko vam rečem, da ni mi žal.

Mikrofon ima izredno naraven zvok, nisem imel težav s kakšnimi interferencami zaradi drugih naprav in nasploh zveni enako ali celo bolje kakor mikrofoni v cenovnem razredu 500€+. Celo ga primerjajo z legendarnim Sennheiser MKH416, ki stane preko 1000€.

To ni potrošniški mikrofon, ki ga lahko priklopite direktno na računalnik. Potrebovali boste zvočno kartico s XLR priklopom, ki omogoča napajanje 48V, ki ga mikrofon potrebuje za delovanje. Druga možnost je uporaba mešalne mize, ki ima preko XLR priklop z napajanjem kondenzatorskih mikrofonov in izhod iz mešalne mize pošljete na računalnik v vhod za mikrofon. Torej če iščete mikrofon, ki vam omogoča direkten priklop na računalnik, ta ni za vas. Za take potrebe ima Synco model D30 ali cenajša M3 in M1.

Jaz ga uporabljam s snemalnikom/zvočno kartico ZOOM H6. Več o tem snemalniku si lahko ogledate na eni od mojih predhodnih objav.

Synco Mic D2 pregled in test