Nasveti za nakup slušalk

Če razmišljate o nakupu slušalk ste na pravem mestu. V nadaljevanju vam bom predstavil različne tipe slušalk in stvari, ki jih morate upoštevati, da se boste prav odločili.

Če kupujemo slušalke, predvsem studijske, lahko to pomeni, da jih boste uporabljali naslednjih 10 let ali dlje. Zato, je pomembno, da se za slušalke pravilno odločite in nabavite take, ki vam bodo dobro in dolgo služile.

Prva delitev slušalk za katero se moramo odločiti je ali želimo slušalke, ki gredo v uho, na uho ali čez uho. Vsak tip slušalk ima svoje prednosti in slabosti.

Druga delitev je vezana na slušalke, ki gredo na uho ali čez uho in to je ali so odprtega ali zaprtega tipa. Obstajajo tudi pol odprte.

Tretji izredno pomemben parameter slušalk je njihova impedanca. Nižja impedanca (55 Ohm ali nižja) je primerna za komercialne naprave, računalnike, telefone, mp3 predvajalnike itd. Višja impedanca slušalk (150 Ohm in višja) zahteva močnejši ojačevalec za slušalke. To omogoča profesionalna studijska oprema ali namenski ojačevalec samo za slušalke.

Pri nakupu je potrebno tudi vedeti za kakšen namen bomo uporabljali slušalke. Ali za uživati ob glasbi ali zato, da slišimo vsako napako, ki smo jo naredili pri snemanju.

Več o zgoraj navedenih lastnostih slušalk vam povem v spodnjem video posnetku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja