Če zmorem jaz, lahko tudi ti.

Sam sem imel kar nekaj težav s hrbtenico zaradi katere naj bi po napovedi zdravnikov moral biti že večkrat operiran in na ne vem kakšnih tabletah. Pa nisem!

Seveda sem poiskal zdravniško pomoč, pa ne enkrat. Vsaj 5 diagnoz sem dobil, preskenirali so me čez in čez in mi povedali, kaj vse mi manjka. Šel sem na terapije, ki so učinkovale običajno le kratek čas. Hitre rešitve nisem dobil, vsaj zadovoljive ne. Da ne bo nesporazuma, hvaležen sem za vse informacije in pomoč, ki sem jo dobil. Vsi so se potrudili in pomagali kolikor so lahko.

Nisem se ustavil tu. Iskal sem rešitve dalje… Po zasebnih klinikah odličnih terapevtov. Prvi, drugi, tretji in tako naprej… dokler nisem našel tistega, ki mi je znal pomagati in svetovati. Do določene meje je pomagala terapija, naprej pa je bilo na meni. Dobil sem napotke za vaje in tu se zgodba šele resnično začne ali pa konča. To je moja odločitev.

Odločil sem se, da bom vsak dan v boljši formi. Odločil sem se, da bom vsak dan naredil nekaj, kar bo k temu pripomoglo. Tako že 11 mesecev vsako jutro naredim vaje za raztezanje. Včasih z veseljem, včasih z muko. Vem pa, zakaj to počnem.

Tudi vi lahko te majhne korake delate na vseh področjih vašega življenja. Majhne korake delati ni težko. Težko je pri temu vztrajati vsak dan.

Nikakor pa ne obupati, ko vam ne gre. Ko imate težave in se vam zdi pot do uspeha neskončno dolga. Ko ne vidite cilja. Mogoče preprosto gledate v napačno smer ali preveč poti hkrati. Mogoče rabite malenkost usmeritve na začetku in bo potem šlo. Ampak ne obupati, še preden začnete. Ne obupati po prvem neuspehu. Če veste, kateri je vaš cilj, ga imejte vedno pred očmi. Ovire so namreč tiste stvari, ki jih vidimo, ko odmaknemo pogled od našega cilja.

V življenju veliko hitreje pridemo do naših ciljev, če vemo, v katero smer moramo. Mogoče vas lahko jaz usmerim v pravo smer, če želite izboljšati vaše spletno poučevanje in pripravljati video-izobraževalne vsebine. Mogoče?