SmartMike+

Uporaba brezžičnega mikrofona ima zagotovo svoje prednosti. Ta jih niza kar nekaj saj ni običajen brezžični mikrofon ampak deluje preko Bluetooth povezave. Idealen je za uporabo v kombinaciji s pametnim telefonom za izboljšanje kakovosti zvoka. Predvsem se to pozna, če pri razdalji meter ali več od telefona. Takrat telefon začne loviti precej več prostorskega zvoka zaradi razdalje.

Zelo mi je všeč, da ima vgrajeno stikalo s katerim lahko začnemo in prekinemo snemanje na telefonu. Tako ni potrebno rezati tistega dela posnetka ko štartamo snemanje in enako ko stopimo ponovno k telefonu za snemanje zaključiti.

Na mikrofonu je priklop TRRS, ki nam omogoča priklop slušalk in zunanjega mikrofona. Dejansko deluje kakor Bluetooth sprejemnik in oddajnik, saj lahko predvajamo zvok iz telefona ali zvok, ki ga sprejema mikrofon poslušamo na slušalkah priklopljenih na SmartMike+.

Zelo zanimiva opcija je tudi predvajanje avdio posnetka med snemanjem kjer se lahko predvajani posnetek snema direktno v sam video ali ga samo poslušamo na slušalkah. To je zelo praktično za učitelje plesa, aerobike in podobnih veščin, kjer moramo biti v ritmu.

Z dvema napravama lahko ustvarimo most in tako SmartMike+ uporabimo tudi z DSLR fotoaparati, računalniki oziroma katero koli napravo, ki ima vhod za mikrofon.

Sem že povedal, da je naprava zelo majhna in diskretna. Ne verjamete. Poglejte si video, ker vam povem in prikažem še veliko več.