Registracija spletne domene

Registracija spletne domene je zelo hiter in preprost postopek. Največ časa boste najverjetneje potrebovali za preveriti ponudbe različnih ponudnikov za registracijo spletnih domen.

Imeti lastno spletno domeno takoj zviša profesionalni videz vašega podjetja ali storitve. Za to pa boste odšteli le 10€ do 20€ letno.

Osebno imam že več let registrirane domene pri ponudniku Hitrost.com (Od ponudnika ne dobivam nobenih provizij ali drugih nadomestil. Čeprav ne bi škodilo. Lahko mi naredite malo reklame ;). Nisem prepričan, če je to najcenejši ponudnik, to boste morali sami preveriti. Vendar enkrat ko sem kupil prvo domeno in sem se naučil uporabljati njihov portal, mi resnično ni bilo do tega, da bi se kje drugje učil na novo. Če s tem ali drugim ponudnikom niste zadovoljni, lahko še vedno zamenjate ponudnika ter prenesete domeno k novemu ponudniku registracije domen.

Če ste prepričani, da boste domeno potrebovali več let, vam priporočam, da jo zakupite za daljše obdobje. Običajno na ta način privarčujete nekaj dodatnih evrov €. Meni je še bolj pomembno to, da ne bom potreboval razmišljati okoli tega procesa naslednji nekaj let.

Ko imate enkrat registrirano domeno, jo lahko uporabite na različne načine. Lahko zakupite strežnik ali si ga postavite kar doma, ter nastavite, da vas domena pripelje na ta strežnik, kjer boste imeli postavljeno spletno stran, trgovino, spletno učilnico ali kaj drugega. Veliko lažje bo, če najamete strežnik in pustite, da drugi skrbijo za nemoteno delovanje in varnost. Tu bodo cene spet različno visoke, odvisno od potreb. Je pa veliko lažje, če se vi samo ukvarjate z oblikovanjem spletne strani in urejanjem vsebin in ostalo prepustite profesionalcem. Že oblikovanje spletnih strani zahteva nekaj znanja.

Osebno sem vedno bolj pristaš uporabe spletnih okolij, ki omogočajo, da si postavite spletno stran, spletno trgovino, spletno učilnico in še mnogo drugih stvari kar na platformi ponudnika. V tem primeru resnično ne rabite razmišljati o posodobitvah, varnosti itd. Plačate sicer nekaj evrov na mesec več, vendar tudi privarčujete lahko veliko časa in tudi denarja. Trenutno sta mi za prodajo digitalnih produktov kot so spletni tečaji, najbolj všeč PODIA in SYSTEME.IO. Oba sistema omogočata postavitev spletnih strani, prodajnih strani za produkte, spletni nakup, pošiljanje in avtomatiziranje masovne pošte ter še vsaka nekaj drugih možnosti. Več bom o temu napisal v kakšnem drugem članku.

Poleg zgoraj navedenih možnosti vam pripada tudi personaliziran poštni elektronski naslov v stilu simon@spletniucitelj.si. Ponovno, to je najlažje urediti s ponudnikom strežniških storitev.

Če sem vas z zgoraj napisanim prepričal v nakup spletne domene, si lahko spodaj ogledate postopek registracije pri ponudniku Hitrost.com.

Registracija domene pri Hitrost.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja