Simon Grižonič spletno predavanje in snemanje izobraževanj

V času pandemije Covid-19 se je svet izobraževanja precej spremenil. Vsi dogodki v živo čez noč niso bili več možni. Kdor je želel ostati dejaven, se je moral preseliti v virtualni svet.
Seljenje na splet z dogodki in izobraževanji poteka že leta. Tisti, ki je bil na tem področju že prej dejaven in je imel že svoja spletna izobraževanja, je v tem času doživel veliko rast. Ostali, ki so se hitro prilagodili in preselili na splet s svojimi izobraževanji, so lahko tudi doživeli razcvet. Tisti, ki se niso prilagodili spremembam, so lahko doživeli hude poraze.

Vendar ni še vse zamujeno. Še je čas, da se naredi ta prehod na spletno poučevanje. Nujno je, da se naredi ta prehod!

Veliko podjetij in inštitucij s katerimi sodelujem, mi poroča, da bodo kar nekaj praks dela preko spleta ohranili, ker je ceneje in tudi časovno bolj učinkovito. V veliko primerih je tudi prenos znanja boljši z uporabo video-izobraževalnega gradiva. O tem bom pisal kdaj drugič.

Danes vam predstavljam, kako izvajam svoja spletna predavanja in kako snemam video izobraževanja. Mogoče bo točno tak proces dela primeren za vaše potrebe.

Da se ne boste ustrašili. Moj primer na posnetku je precej kompleksen, saj moram sočasno simulirati delo več uporabnikov. V večini primerov ni takih potreb. Kaj potrebujete za delo, je zelo odvisno od tega, kaj počnete. Včasih je dovolj imeti naglavne slušalke z mikrofonom in osebni računalnik.

Oprema:
ZOOM (konferenčno orodje)
BlackMagic ATEM Mini PRO (video mešalna miza in pretvornik na USB)
Sabinetec SmartMike+ (brezžični BlueTooth mikrofon)
MOTU M4 (zvočna kartica)
RODE Procaster (dinamični mikrofon)
Sony A6000 (brezzrcalni fotoaparat, uporabljam ga kot kamero)

Če se želite naučiti upravljanja s tehnologijo za snemanje izobraževanj in predavanja preko spleta, mi pišite na simon@spletniucitelj.si. Rešitve lahko prilagodim vašim potrebam in opremi, ki jo že imate na razpolago.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja